Näe!

Efter tre veckor måste jag konstatera: Jag kan inte köra så kolhydratsnålt som LCHF är. Jag får hjärtklappning! De senaste dagarna har jag tagit 1000 mg magnesium/dygn, dagsbehovet för kvinnor är 280-300 mg. Ändå känner jag hur hela bröstkorgen liksom snörps ihop! Nu måste jag dra mig åt GI-hållet.

Kanske fungerar LCHF bra som viktminskning när man har fler kilo att gå ned än jag har (4–5, av rent kosmetiska skäl), kanske fungerar det bättre om man inte har lågt blodtryck som jag har, kanske skulle ”övergångsbesvären” försvinna om jag härdade ut. Men tyvärr tycker jag att hjärtklappning/hopsnörpt bröstkorg snarare ökat än minskat ju längre jag hållit på.

Jag vet inte. Kanske har jag ätit för litet fet, för litet protein. Men jag inser nu att – jag vill inte ha ett så komplicerat förhållningssätt till mat! Jag såg det här LCHF-försöket som ett sätt att brya sommarens dåliga vanor med allt för mycket fika, glass, vin, nötter & popcorn så fort man tittar på film osv osv. Det var inte svårt att äta LCHF och det skulle inte vara svårt att fortsätta om det inte vore för detta med hjärtklappningen och ”hopsnörpet” i bröstet! Men jag vill hellre känna att jag kan äta allting – men inte alltid. Så har jag alltid funkat hittills, och så har alltid mina medvetna viktminskningar funkat: Jag har ”skärpt till mig”. Jag har ätit havregrynsgröt till frukost, jag har ätit äpplen till mellanmål, jag har skippat okynnesätandet vid tv:n osv.

MEN. En förändring som jag kan känna nu är att jag är 46 år och inne i klimakteriet. Klimakteriet är samlingsnamnet för hela hormonomställningen och inte bara själva menopausen (där är jag inte, även om jag märker att mina alltid så regelbundna menstruationer nu börjar komma med längre intervall), och det är väl känt att denna omställning även påverkar ämnesomsättning/vikt. Kanske är det så att jag vid 46 års ålder inte kan begära att jag ska ha exakt samma kropp som jag hade när jag var 42?

Tankar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *