Äntligen ska vi göra allt det där vi aldrig hinner annars!

När ni läser det här har min semester börjat. Den inföll i går klockan 17 och hela veckan har varit en enda lång nedräkning till just det ögonblicket. För så är det ju. Sommarsemestern är årets höjdpunkt, det är då vi har den längsta sammanhängande ledigheten, det är då vi som till vardags lever i en ständig snålblåst från fjällen ska njuta av solsken från klarblå himmel.

Ah, semester. Det är då vi ska njuuuuta, ligga i hängmattan, ta långa sovmorgnar, dricka rosévin på altanen, bara ta det lugnt och inte stressa alls. Hämta krafter.

Det vill säga: Vi ska göra allt det där mysiga och härliga, men vi ska även hinna med allt det som vi inte haft tid med tidigare i år – det kan vara allt från att reparera förstukvisten till att torka ur vitrinskåpet och tapetsera om i hallen.

I år ska visst alla semestra på hemmaplan eftersom Kriiiiisen drog in över hela världen i höstas, men någon liten tripp borde man väl ändå kunna unna sig? En restresa? En tur till Trondheim? En fotvandring från Treriksröset till Smygehuk?

I år ska det bli av: I år ska alla de där Nobelpristagarna klämmas, nu ska böckerna läsas! Är man ihärdig så går det! Det får inte bara bli en massa chick lit i hammocken.

Och så en sväng till svärfar och moster och faster och kusinerna och syrran och brorsan och mammas nya kille och pappas nya fru och bryllingarna och pysslingarna och sysslingarna.

Och hur är det då med passen? Är de giltiga även för barnen eller måste vi skaffa nya och hinner vi det i tid och varför kunde ingen säga något om det tidigare, i vintras eller våras?!

Passar badskorna och shortsen från i fjol och var är min nya baddräkt, jag vet ju att jag köpte en som var gul med stora blommor på, en baddräkt kan väl ändå inte bara försvinna upp i tomma intet?

Har vi några bra hinkar? Det är ju för bedrövligt att vi aldrig tar oss iväg och plockar några bär, de finns helt gratis ute i skogen och ingen tar rätt på dem (utom norskarna, förstås)! Och varför gjorde vi inget av rabarbern när den var färsk och fin, nu är den ju torr och träig?

Det är viktigt att man rör på sig, man får inte helt säcka ihop bara för att man är ledig, för visst vore det lite fint om man kom tillbaka till jobbet fem kilo lättare?!

Finns radions Sommarprogram som podcast? Jag vill helst höra alla och sedan twittra om dem, men jag tror inte att jag hinner om jag måste lyssna i realtid. Jag tror knappt jag hinner leva om jag måste göra det i realtid!

[…]

Ja, ni ser ju själva. Visst tusan behöver jag semester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *