Till Jessica som fyllde 40

För flera år sen köpte jag en packe med 10 x 10 inches tygbitar med mönster från amerikanska inbördeskriget (1861-65). Vad skulle jag göra med dem? Ingen aning. Det gick några år till. Sen hittade jag Bonnie Hunters sajt quiltville.com, och mönstret Wheed whacker. Hurra! Mina bitar passade perfekt till det! Så i fjol (eller 2007) började jag sy. Till slut, i fjol, var själva toppen klar (dock utan ramar). Men inte förrän i år förstod jag vad täcket skulle bli: En 40-årspresent! Och helt plötsligt blev det bråttom. Men jag hann!

jessicatacke

 

Här får täcket provligga i vår soffa.

Så här ser det ut när fyra block är hopsydda till en stor vindsnurra. Nu är planen att sy ett likadant täcke till oss, men med 30-talstyger. Jag har nämligen en sådan bunt liggandes också…! Med vitt bakgrundstyg blir det ett fint sommartäcke. 30-talstygerna går nämligen i pastell, för er som inte är quiltkonnässörer.

5 kommentarer till “Till Jessica som fyllde 40”

  1. Fantastiskt fint! Det är alltid lika roligt att se att till synes ganska trista tyger lever upp i sällskap med andra, färggladare.

    Det ska bli roligt att se nästa. Om några år… 😉

  2. Hejsan! Födelsedagspresenten är säkert uppskattad.Förresten är quilten ännu snyggare när man får ”ta” i den,vilket jag har gjort. Så de så!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.