Abba-dabba-doo

För jobbets räkning har jag recenserat en ny tjock bok om Abba, Abba – The story, av Carl Magnus Palm.

Vi som var tonåringar i Sverige under 70- och 80-talen växte upp med en kluven inställning till Abba. Jag kan inte påminna mig om att jag liksom på fullt allvar räknat mig som ett Abba-fan, men jag hade alla deras skivor. När mina största idoler var Roxy Music och Talking Heads skulle jag nog aldrig ens kommit på tanken att nämna att jag tyckte att många Abbalåtar var skitbra.

I dag är jag 45 och Abba är större än nånsin och jämförs med såväl Beatles som Mozart. Plötsligt kan man gilla Abba utan att skämmas. Och plötsligt känns deras allra bästa låtar som nya igen.

För några år sen köpte jag samlings-cd:n The Singles – The First Ten Years,  men nu kände jag att det vore roligt att faktiskt äga alla skivorna (mina gamla kassetter har tagit slut för länge sen). Alla låtar.  Kanske till och med de okända singel-b-sidorna. Så nu har jag beställt Complete studio recordings, en box med nio (9) cd-skivor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *