Ditt & datt

• I går tog vi ut granen och plockade bort en massa julpynt. Lika roligt som det är att ta fram allt i december, lika skönt är det att ta bort det i januari! Nu återstår bara julgardinerna och min stjärnbonad, men det tar jag i morgon när jag är ledig. Jo, just ja, vi har kvar utomhusbelysningen också, men den är så fin och det är fortfarande så mörkt ute…

• Sitter hemma och smuttar på andra koppen saffrans- och apelsinte. Julklapp från svägerskan som jag inte testat förrän i dag, men det är verkligen supergott. Det är något alldeles speciellt med saffran.

• Jobbar sista kvällen i min kvällsvecka, men just nu är jag så himla trött att jag undrar hur jag ska orka. Fick mens i dag (Hallå! Jag blir 46 år i mars! Ska det aldrig ta slut nån gång?) vilket förstås påverkar hela kroppen.

• Gick i dag min vanliga motionsrunda på 4,4 kilometer. Ibland går jag en längre variant som är 5,6 kilometer (jag har mätt med cykeldatorn, förlåt om jag redan har berättat det här!), men i dag var det inte att tänka på. Helt döslut var jag när jag kom hem! Det har snöat här i dag, och det behövs inte många centimeter för att det ska bli jättemycket jobbigare att gå. Man lyfter fötterna på ett annat sätt, allt blir segare och tyngre.

• Träningsvärk efter styrketräningen i går. Aj! I morgon blir det vilodag, på lördag styrka igen.

• Har vit månad nu i januari. Det är inte fel att låta levern vila 🙂

• Jag retar upp mig på det hätska tonläget hos dem som förespråkar LCHF-dieten (se doktor Dahlqvist), den närmast religiösa övertygelsen att det är det enda rätta. Jag tycker att dieter som helt utesluter vissa livsmedel är skeptiska (om man inte är sjuk eller lider av allergi och måste utesluta vissa saker). Ändå har jag gett mig in i ett litet experiment. Att dra in på kolhydraterna genom att inte äta bröd… I dag är det åttonde dagen som jag är brödvägrare. Eftersom jag äter fiberhavregrynsgröt till frukost saknar jag inget bröd då. Vi får se hur länge jag ids hålla på! Jag gillar ju bröd, gillar att baka matbröd (med viss reservation för surdegsbröd…*host*), men jag ville rivstarta mitt nyttigare liv nu i januari.

• Börjar tröttna på sminkbloggar. Länkar ju till två men… Dessutom börjar jag tröttna på sminkbibeln Allure! Prenumererar sedan två år på tidningen, men tror inte jag ska förnya. Trodde aldrig att det kunde hända, jag som alltid älskat den sortens tidningar och som alltid varit på jakt efter den perfekta mascaran och den bästa hudkrämen. Är jag på väg att bli sjuk?

3 kommentarer till “Ditt & datt”

  1. Jag tror att du helt enkelt håller på att bli så där utomordentligt naturligt vacker, och då behövs inget smink!
    Mognad medför skönhet!

    Duktigt med styrketräningen. Vilken månad som helst ska jag börja …

  2. Vi har kvar vårt julpynt än – får se om jag orkar plocka ner det i helgen. Men det mesta är i uterummet, och där syns det lixom inte. Jag har oxå dragit ner på kolhydraterna sen en tid tillbaka (med undantag för julen) och det har gett resultat! Äter mer proteiner istället. KRAM och ha en skön helg!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *