Den renoverade systudion

Hösten 2014 renoverade jag min systudio från grunden. Eller jag och jag, vi anlitade hantverkare som lade nytt golv, bredspacklade väggarna och satte upp nya tapeter, men tankemödan var min! (Här är länken till det inlägget som har väldigt många bilder och nördiga beskrivningar.)

Det är ju mycket roligare att ha ett ställe att arbeta på som känns fräscht och helt anpassat efter ens behov. Jag började bli rejält trött på att ha alla tyger nedpackade i lådor (varav bara några var av genomskinlig plast, resten var av papp) och kände ett stort behov av bättre organisation och tillgänglighet.

Allting behövde göras om från grunden, och det var verkligen på tiden att byta golvet som var i original från när huset byggdes 1986.

IMG_1858

lestudio

Jag funderade en hel del på hur jag ville ha det och skrev ned ordentliga anteckningar i en fin liten anteckningsbok:

anteck

Jag bestämde tidigt att alla saker måste kunna läggas undan snabbt och enkelt; på skärbordet/arbetsbordet skulle ingenting ha sin permanenta plats. Linjaler, rullknivar, saxar, askar med småplock – inget sådant skulle ligga kvar på bordet när jag var färdig med ett projekt och hade städat upp efter det.

Jag lusläste Ikeas olika digitala kataloger tills det sved i ögonen – det finns många praktiska lösningar i kök och badrum som passar finfint i en systudio.

Googlar man hittar man snart flera amerikanska tidningar som handlar om craft studios. Jag har köpt ett par ex från Cloth, paper, scissors, men det finns många andra tidningar där man också kan hämta inspiration.

Jag köpte dessutom en amerikansk e-bok med den imponerande titeln ”Organizing Solutions for Every Quilter: An Illustrated Guide to the Space of Your Dreams”, men sedan lugnade jag ned mig något och började intressera mig för tapeter (Cole & son) och golv i stället.

Men allt detta förarbete gjorde att det blev som jag ville. En av de saker jag är mest nöjd med är att det är så enkelt och går så fort att plocka undan när jag är klar med ett projekt. Då är det lätt att starta med något nytt.

————–

(Fördjupad överkurs: Om man verkligen vill grotta ned sig i hur det sett ut i min studio kan man läsa ett gammalt inlägg från januari 2007 som visar hur jag då hade piffat till det. Jag hade erövrat lite mer yta i hallen/allrummet på övervåningen (barnen hade blivit större och tillbringade mer tid i sina rum än på gemensamma ytor) och syvrån blev uppgraderad till en studio. Det som inte syns på de bilderna är den del av studion där jag i dag har det fina meshbackssystemet med alla tyger. På den platsen stod förut en bäddsoffa, ett soffbord och en hylla, men allt det åkte ut i och med 2014 års renovering.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.