Systudion renoverad

studio1

Min renoverade systudio ligger på övervåningen. Välkommen upp till Le Studio!

studio2

Och så här ser det ut när man tittar tillbaka på varifrån man kom. Skyddsräcket och trästolpen som går upp i taket ska målas vita. Om jag orkar. Tapeten är från Cole and son och heter Cow Parsley (hundloka).

studio3

Men så trevligt! Den runda mattan hade jag förut, men golvet är nytt.

studio4

Rakt framifrån. Hyllsystemet är Ikeas Algot med 30 s k meshbackar. Som en dröm! Fantastisk överskådlighet. Så himla skönt att ta adjö av pappers- och plastlådor på golvet. I backarna i ställningen längst till vänster ligger mellanlägg, vadd och flecce.

studio5

Den gröna lampan matchas av några små gröna plastbackar som är bra för plock. Tidningarna ryms i ställen, och den vita spetsvasen är en ljuslykta. Tack vare topphyllplanet på ställningarna får man bra avlastningsyta.

studio6

Lampa med dimmer från Ikea. Känns lite smygelegant! De gröna backarna är för tillfällig förvaring av pågående eller nyss avslutade projekt. De genomskinliga plastlådorna innehåller smålappar och tygrester.

studio7

Restbitar av påpressbara mellanlägg och vaddbitar.

studio8

Här ligger tyger som hör till samma kollektioner.

studio9

Pågående och ej avslutade arbeten.

studio10

Parisfynd! Det översta är en bit läder som jag bara var tvungen att köpa. Det orangea/persikofärgade längst till höger är 3 meter skimrande siden som jag inte har en aning om vad jag ska ha till, men det stod KICKI i eldskrift ovanför hyllan där det låg, så det var bara att lyda.

studio11

Altaret, kallade min man detta. Äsch då! Böcker och pärmar och så den fina, fina tavlan som Svenssons Ramar gjort. Pappasken är från Ladurée och innehöll macarons.

studio12

Korten köpte jag på Musée des Arts Décoratifs. Ramen och passepartouten (som inte är svart men svår fånga på bild) passar perfekt till motiven. Min hommage à Paris. Bilden nere till vänster är tagen på Place Vendôme i slutet av 1930-talet.

studio13

Symaskinsbord och strykstation. Symaskinsbordet kommer ursprungligen från mässen vid Krångede kraftverk och måste vara från 1930-40-tal. Sedan blev det köksbord hos mamma och pappa och i dag står det hos mig. Och var ska man ha en matta med knappmotiv om inte här?! Från Ikea.

studio14

Skär- och arbetsbord. Takfönstret släpper in ljus men ger ingen direkt utsikt.

studio15

Det här är är egentligen ett handduksställ för badrum, men jag använder det för att tillfälligt kunna hänga undan tyger man jobbar med så att det inte ska bli så himla mycket på skärbordet.

studio16

Detta ”rum” på övervåningen är en sorts allrum eller stor hall. I slutet av korridoren har vår dotter bott. Mattan köpte jag 1986 till min tvåa som jag köpte på Björkbackavägen. Återbruk! Lutad mot väggen står min designboard som jag gjorde i somras. Den är gjord av tre cellplastskivor som används för isolering som jag satt ihop och sedan klätt med bomullsvadd. Den är lätt att plocka in i studion när jag behöver.

studio17

Dessa bilder på Greta Garbo och Audrey Hepburn är printade på tyg som strykits fast i ett mellanlägg. Sedan är det frihandsquiltat. En uppgift på en helgkurs med Mikael Svensson som Jämtkviltens Östersundsgrupp ordnade. Bilderna har legat i en låda några år, men nu lämnade jag in dem till Svenssons Ramar. Fint!

studio18

Står man i korridoren och tittar rakt fram ser det ut så här. Dörren leder till sonens rum.

studio19

Och om man tittar lite mer åt höger.

studio20

Skräpkorg. Perfekt för trådavklipp. Kaffe Fassett-tyget köpte jag i New York 2011.

studio21

Min Ipod och min gamla mobil funkar med denna högtalare. Perfekt! Tack vare vårt trådlösa nätverk kan jag lyssna på radio och Spotify även fast jag inte har något abonnemang längre till telefonen.

studio22

Slagbordet i hörnet är avställningsyta för min andra symaskin, plus att det ryms en massa tyg (gamla gardiner och lite annat) i den nedre lådan. Bordet kommer från min pappas föräldrahem i Lockåsen.

studio23

Minibyrån Moppe på hyllan ska målas har jag tänkt. Eller i alla fall göras lite roligare än nu. Ikonen köpte jag på Kreta – den är så fin! På skärbordet får det inte stå några grejer som har sin permanenta plats där. Det ska vara rent.

(Edit 160111: Jag målade Moppe vit och klädde lådfronterna med en Pariskarta.)

moppe1 moppe2

studio24

Plastbyrån till vänster var tidigare fullproppad med tyg, men nu kan jag använda både den och byrån till höger för förvaring av en massa olika sybehör osv. Hur mycket plats som helst blev det.

studio25

Innan min snälla man målade golvlisterna var de mörkbruna. Blev enorm skillnad! Takpanelen var lika mörk den när vi flyttade in, men den målade maken om för många år sen.

Här skriver jag lite mer om hur jag tänkte när jag gjorde om min systudio.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.