Handväska av yllesjal från Liberty

Jag ville sy en höstväska i ett lite lättare material än Harris tweed men som ändå kändes höst och vinter. Kom på att jag hade en 32 år gammal yllesjal från Liberty som jag sällan använder nuförtiden – den var värd ett bättre öde än att bara ligga i en byrålåda. Påfågelsmönstret är ett klassiskt Libertymotiv som har namnet Hera. Det skapades 1887 och är i dag en ikon. Liberty grundadades 1875 av Arthur Lasenby Liberty, som var samtida med William Morris. Har ni ännu inte besökt Liberty måste ni göra det nästa gång ni besöker London! Det är ett stycke levande kulturhistoria.

Modellen är min gamla vanliga med ficka på baksidan. Blev riktigt bra mönsterpassning! Jag trivs verkligen med den här modellen, men kanske ändå att jag skulle variera mig nästa gång…?

Linningen och fodret på locket är Liberty Tana Lawn (fin bomull av mycket tunna trådar men med hög trådtäthet). Detta tyg har ett annat påfågelsfjädermotiv och heter Caesar. Det skapades speciellt till The Classic Tana range 2007, men tillverkas inte längre. Om man stryker på ett stabiliserande mellanlägg får tyget nästan en sidenaktig yta. Att denna typ av bomull hos Liberty heter Tana lawn beror på att bomullen odlades vid sjön Tana i Etiopien.

Ytterfickan.

Guldfärgad metall från USA.

Sytråden färgmatchar så bra att man skulle kunna tro att den tagits fram speciellt för det här projektet.

Hittade ett blixtlås som passade perfekt i färg till fodret.

Fickan är klädd med samma tyg som insidan på locket.

Jag hade inte tillräckligt med tyg i samma färgställning så därför fick jag använda två olika. Men det ser ju nästan tänkt ut…

Snodd för nycklar.

 

Så här skrev jag i dagboken när jag var 19 år och hade jobbat några veckor som au pair i London. Detta tycker jag är ett bevis på att tidlösa klassiker älskas genom hela livet. Eller som Coco Chanel sa: ”La mode se démode, le style jamais” (”mode blir omodernt men aldrig stil”).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.