Alla som känner mig vet att jag inte har något emot svartingar

(OBS! Detta är en ironisk text!)

Alltså, det här med ”svarting”. Det blev ju ett satans liv nu när den gamle fine sportjournalisten Bosse Hansson råkade höras i direktsänd radio när han klagade på att AIK bytte in ännu en ”svarting” under en fotbollsmatch, men folk är ju så himla känsliga och lättkränkta nuförtiden.
– Jag är så gammal så jag har en annan bakgrund med sådana här ord. För mig är svarting inget nedsättande. Jag kan säga guling om en kines, jag skulle kunna säga jävla viting också. För mig är det mest en beskrivning, förklarade Hansson för Aftonbladet.

Tänk att jag kunde inte ha sagt det bättre själv! Inte blir flickorna i kassan på Åhléns sura när jag säger Tempo – det är ju bara det att det hette så förr i världen!
Men allting ska ju vara så politiskt korrekt numera. Man får inte kalla en neger för en neger, trots att han är en neger. Jag har  själv sett på tv hur många gånger som helst, att negrerna kallar sig ju själva för negrer!
Jag har inte heller någonting emot svartingarna. Varför ska man sortera bort ”Tintin i Kongo” från barnavdelningen på biblioteket? Inte kan väl någon ta illa upp av det där, det är ju bara på skoj! Och att man som Stina Wirsén, i den tecknade filmen ”Liten Skär och alla små brokiga”, låtit svartingflickan se ut som ett ”blackface”, det är ju bara gulligt!

I filmens barndom fanns det ju inga negerskådespelare, utan då sminkade sig vita med skokräm och gjorde stora vita munnar (det fanns ju inte färgfilm), och det såg ju bara så himla härligt knasigt ut att man måste skratta! Det är för övrigt en av de saker som jag verkligen uppskattar hos svartingarna, att de är så glada! Och att de har rytmen i blodet och är duktiga på att dansa.
Inte kan man väl tycka att det är fel att liksom åberopa det historiska arvet i en gullig liten tecknad film för våra gulliga små barn?

Tommy Engstrand, den fine gamle sportjournalisten och tv-personlig­heten, han gick ju ut och försvarade fine gamle Bosse, och sa till bland annat Dagens Nyheter och SVT:s ”Aktuellt”:
– Jag förstår att orden har en helt annan valör i dag men det kanske inte är så lätt för oss gamla uvar att få in det i alla lägen. Vi kanske inte menar så illa med det som många tror att vi gör. Det är kanske så att många av oss inte tycker att det är så ofantligt märkvärdigt som det tycks vara i dag.
Amen och halleluja! Att det ska vara så svårt att förstå! Det är ju precis samma här i Jämtland. Kallar man någon lite skämtsamt för ”lappjävel” tittas det styggt på en, men alla som känner mig vet att jag inte har det minsta emot lapparna. Och när jag var liten sa man lappar, man sa inte samer!
Vi åt negerbollar och negerkyssar också, och de var väldigt goda, ska jag be att få understryka, så kom inte och säg att jag har någonting emot samer!

Förresten menar jag inget illa när jag säger att det är idioter som sitter på psykkliniken heller. Slå upp ordet i Nationalencyklopedin så får ni se själva; ordet idiot betydde ursprungligen en psykiskt och intellektuellt svårt handikappad person, och om det inte är de som sitter på psyket, då vet inte jag.
Nej, jag håller med fine gamle sportjournalisten Göran Zachrisson, golfens evigt unge Gatsby, som sa till Aftonbladet:
– Man måste vara lite klok, gå på sin egen kloka väg i denna jävla spattighet. Snart vågar jag inte säga kvinna förrän någon antifeminist säger något, det är fullständigt idiotiskt som det har blivit.
Det enklaste är väl att tv slutar visa sådan där fjantig tjejidrott, alla vet ju att kvinnor inte kan lära sig offside-regeln i fotboll, och får de en puck på brösten börjar de grina och vill hem till mamma.

Nä, på 1930- och -40-talen, då när fine gamle Bosse Hansson var ung, då sa man ”tattare” och ”judehora” och ”plattnäsa” och ”rödskinn” och ”gulingar” och det var väl egentligen inget fel med det? Det var ju bara ett enkelt sätt att göra skillnad mellan olika människor!
Till syvende och sist är det ju avsändaren som bestämmer vad ett budskap står för. Om det sedan missuppfattas av väldigt många, och de känner sig kränkta eller obehagliga till mods, då får det faktiskt stå för dem!
För varken Bosse Hansson eller jag menar något illa med det vi säger, det vet ju alla som känner oss.
Och kom inte och säg att det bara är några ynka promille av Sveriges befolkning som känner oss, medan den förkrossande stora majoriteten aldrig har träffat oss och inte har någon förkunskap om vad vi tycker och tänker. Då är ni inte smartare än idioterna på psyket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *