Antingen blir det en underbar sommar, eller så regnar allting bort.

(publicerad 18 juni i ÖP, men inte inlagd här förrän i dag!)

Varför se livet i grått när man kan se det i svart och vitt? Varför lägga sig i den trista mittfåran när man kan storma fram i ytterfil?

Själv har jag så gott som svart bälte i konsten att svinga sig mellan högt och lågt. Så här tänker jag mig den närmaste framtiden:

Antingen blir det en alldeles underbar semester med soligt väder, fantastiska resor och härliga möten, eller så blir det en skitsemester med konstant regnande, halsfluss och trasig dvd-spelare.

Antingen kommer gräsmattan efter mossrivning och toppdressing att förvandlas till en prisbelönt golfgreen, eller så blir det ändå bara maskrosor och daggkåpor som trivs och det är lika bra att asfaltera igen hela tomten.

Antingen lyckas jag gå ned fem kilo och väga lika mycket som när jag var 18, eller så fortsätter jag att gå upp för varje år tills jag ser ut som en flodhäst och Kanal 5 gör en dramadokumentär om mig i tre delar.

Antingen kommer Sverigedemokraterna att åka ur riksdagen nästa val, eftersom små missnöjespartier historiskt sett har haft svårt att klamra sig kvar, eller så växer de sig starkare för varje år som går och så blir det som i Danmark och till slut rena rama Hitlertyskland.

Antingen kommer barnen att växa upp och erövra doktorshattar och Nobelpriser, eller också sträcker sig deras ambitioner i yrkeslivet inte längre än till att fråga ”ska du ha plusmeny på den?”.

Antingen kastar jag alla sorgerna bakom min rygg, och jag ser dem inte mer, jag ser dem inte mer, eller så skulle jag äga miljoner om tårar vore guld.

Antingen blir det en mild och snöfattig vinter (dock med en vit jul!) med humana elpriser, eller så blir det ännu värre än det var i fjol, och folk måste gå från hus och hem för att de inte kan betala elräkningen.

Antingen är strålning från mobiltelefoner totalt ofarlig, eller så kommer hjärnorna hos 97 procent av befolkningen att långsamt förvandlas till stekta ägg.

Antingen börjar jag jogga för att få bättre kondis, eller så får jag för mig att jag måste träna för maraton och drar på mig kroniska benhinneinflammationer som i värsta fall leder till amputation och rullstol.

Antingen blir det en bärrik sommar med blåbär, lingon, hallon och mylta som bara skriker efter att få bli plockade, eller så misslyckas pollineringen och resten av blommorna fryser bort.

Antingen tar sig Sverige till fotbolls-EM utan problem, eller så hamnar vi sist i kvalgruppen, Zlatan är inte värd någonting och Erik Hamrén bärs bakbunden, tjärad och fjädrad på en stock genom centrala Stockholm.

Antingen läser man den här krönikan från början till slut, eller så sorterar man bort hela bilagan redan från början.

Antingen lyckas mänskligheten med gemensamma krafter få stopp på växthus effekten, eller också bryr sig ingen och hela världen går under med dunder och brak.

Antingen lyckas mänskligheten med gemensamma krafter sluta upp med krig och massutrotning av befolkningar i grannländer, eller också bryr sig ingen och hela världen går under med dunder och brak.

Antingen fortsätter jorden att snurra runt sin egen axel i flera miljarder år till, eller så får de som övertolkat Mayaindianernas kalender rätt och världen går under med dunder och brak 2012.

Antingen blir allting jättejättebra, eller så blir det jättejättedåligt.

Men faktum är att väldigt mycket kommer också att bli bara väldigt lite, inte så mycket och alldeles, alldeles lagom också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *