Äntligen!

Syåret 2011 har börjat bra. Har som jag tidigare berättat sytt färdigt ett babytäcke som varit på planeringsstadiet en evighet, och nu har jag även börjat på ett projekt som jag funderat på i minst ett år!

Det är Elizabeth Hartmans New wave quilt som jag haft mönster till hur länge som helst. Hon är kvinnan bakom bloggen Oh, Fransson (länk till höger), en blogg som jag besöker MINST en gång om dagen. Kan verkligen rekommendera hennes bok också. Hartman syr relativt enkla mönster med moderna tyger och lägger nästan alltid tid vitt som kontrastfärg. Quiltarna känns nya, fräscha, moderna och hundra mil bort från ”our quilting heritage” med tygmönster från tiden för amerikanska inbördeskriget. Såååå inspirerande!

Här ligger tolv fat quarters från Kaffe Fassett som jag för ovanlighetens skull skurit upp innan jag började sy. I vanliga fall skär jag, syr, skär nya biter, syr, skär… Det ÄR förstås effektivare att skära upp allt från början, men oftast tycker jag att det är för tråkigt.

Här hänger den första raden! Gruvar mig lite för när raderna ska sättas ihop, eftersom det är så många sömmar som möts, men om jag är duktig att nåla (vilket jag tycker är kräkstråkigt) borde det gå.

Planen är att detta blir ett täcke till vardagsrumssoffan, och kuddfordral av bitarna som blev över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.