Årets första väska!

I fjol sydde jag fem handväskor! I år har det (än så länge) ”bara” blivit denna. En av fjolårets väskor blev inte så bra utan har monterats ned. Axelremmen här är återbruk från den väskan. Tygerna är Modas Chez moi, köpt från USA, jeansen mina gamla avlagda. Modellen är Nicole Mallaliues Day bag som jag har modifierat: Jag gjorde väskan högre (eller säger man djupare?) och infodringen mellan blixtlåset och överkanten något lägre. Har sytt den här modellen förut men ville att den skulle rymma lite mer.

När man fäller tillbaka locket ser det ut så här (så ser även väskans baksida ut). Jag har använt tre olika påpressbara mellanlägg till den här modellen – ett till fodret och två till själva ”kroppen”. Jag vill ha en väska som känns stabil och kan stå utan stöd.

Samtidigt är det inte så kul att använda riktigt styva mellanlägg som gör att det nästan är omöjligt att vränga väskan rätt efter att man sytt fast fodret! Fast det är nästan alltid en smärre brottningsmatch, så även denna gång. Och jag lovar att ”efter det här ska jag aldrig sy en väska igen”.

Jag gör alltid en innerficka med blixtlås (det här satt i den nedmonterade väskan förut) – så bra för t ex läppstift och värktabletter. Tyget är köpt i London.

Fack för mobil, penna och annat som är bra att ha – ni som följt mina väsktillverkningar vet hur det brukar se ut!

Skönt med stadig botten så att man kan ställa ifrån sig väskan. Väskfötterna är ett måste!

Karbinhakar håller axelremmen på plats.

Ringens tyngd hjälper till att hålla locket på plats, plus att det alltid ser bra ut med blank metall på en väska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.