Det kunde ha varit värre

Ni vet hur det är. Vissa dagar är det som förgjort. Just när man satt sig i bilen och redan är en halvtimme försenad till jobbet, börjar lampan som indikerar att det är tomt på olja att blinka.

Kaffekoppen du lyckas spilla ut över kläderna lämnar en extremt iögonenfallande stor blaffa rakt över ena bröstet – men det ser du först när du kommer hem på kvällen.

Precis när det är din tur att köra in bilen i tvätthallen kommer en stöddig SUV-ägare och snor platsen rakt framför ögonen på dig.

Men tänk så här: Det kunde ha varit värre!

Du kunde ha hetat Tiger Woods och fått se hela din omsorgsfullt uppbyggda helylle­image fullständigt raseras sedan det kommit fram att du haft utomäktenskapligt sex med minst åtta olika kvinnor. Dessutom har din svenska svärmor tagit ledigt från jobbet som landshövding och rest till USA för att stötta den blonda och serena hustru du så skändligen bedragit. Som om det inte räckte med att medier från hela världen nu följer vartenda steg du tar, har Jesper Parnevik offentligt fördömt dig och sagt att han hoppas att Elin tar en driver nästa gång.

Du kunde ha hetat Anna Anka och talat vitt och brett om alla uppoffringar man får göra för att leva som lyxhustru till en äldre och stenrik man, men nu fått äta upp dina egna ord om att om ”suga av honom varje morgon om han vill det, för det är din plikt”. Antingen struntade du i just den speciella morgonritualen eller så var det något annat, för Paul Anka har ansökt om skilsmässa.

Du kunde ha hetat Cristina Husmark Pehrsson och varit socialförsäkringsminister och fått uppdraget att dra undan mattan för de allra svagaste i samhället, till exempel cancerpatienter och kroniskt sjuka, och samtidigt tvingats försöka förklara varför det här är det bästa för alla parter.

Du kunde ha hetat Maths O Sundqvist och fått se hur såväl pengar som fastigheter ­glidit dig ur händerna. Först får du affärsbanken Carnegie på fall och tvingas springa gatlopp i pressen hela året. Nu är lyxpalatset på Östermalm som skulle ha blivit juvelen i din livsverkskrona ute till försäljning, och ordspråket ”Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket” får en nästan kusligt tydlig innebörd.

Du kunde ha varit på fest på brandstationen i Östersund och vaknat med lustgas tungt huvud dagen efter och frågat dig: Var det verkligen värt det? Och snabbt funnit svaret: Nej.

Du kunde ha sökt till ”Idol” i hopp om att bli den nya Agnes eller Darin men gjort ett så uselt framträdande redan på första auditionen att klippet som genast lades ut på Youtube fick 50 miljoner visningar bara på en vecka.

Du kunde ha hetat Rudolf med röda mulen och krasst fått konstatera att:

1) Så grava pigmentförändringar i mulen kan tyda på malignt melanom.

2) Klimatförändringarna gör att det ser mörkt ut om man vill försörja sig på slädfärder.

Så. Vad spelar det egentligen för roll att det känns som att du alltid hamnar i den långsammaste kön? Det kunde ha varit värre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.