Babytäcke

Om det fortfarande finns någon (mer än jag själv) som går in på den här sidan blir ni nu förvånade nu. Här kommer ett nytt inlägg! Jag har sytt ett täcke till en liten 1-årig flicka som redan äger tre par Converse, och hennes mamma måste ha ett par i alla färger som finns. När jag såg det här tyget var det givet vem som skulle få det. Alla bilder är klickabara till större format.

Babytäcke

Här är ett babytäcke som jag sytt till en liten kille vars far är ett Västra Frölunda-fan, därav färgerna grönt, rött och vitt. En av ringarna gjorde jag dock blå, eftersom färgerna i den jämtländska flaggan är grönt, blått och vitt…

Baksidan är mullig fleece. Här ser man ganska väl hur täcket är quiltat också.

New wave quilt nr 2

Här kommer den andra versionen av Oh Franssons New wave quilt. Den här sydde jag till en vän som fyllde 40 år (klicka på bilderna för att se större versioner):

Den blå remsan har jag sytt på för att dölja en skarv i fleecen… men det ser ju nästan ut som att det är tänkt!

Känner att jag verkligen gillar det här mönstret och kan tänka mig att sy flera. Möjligen med ytterligare en rad så att  quilten blir något längre.

Babytäcke till liten flicka

Babytäcke till en liten tjej – wow, då kan man frossa i rosa färger! Tänkte jag. Men så tänkte jag på mamman och insåg att det skulle bli helt fel. I stället sydde jag det här täcket som jag gav namnet ”Gissa babyn?”. Rosa, blått, grönt och lila är accentfärger, men det är det vita och svarta som dominerar. Blev riktigt nöjd!

gissababyn1

 

Baksidan är en fleecefilt från Ikea som räckte till två täcken.

gissababyn2

Här en närbild på ett av de två svarta tygerna. Eftersom familjen har hund passade det så himla bra, tyckte jag! Täcket är kviltat på diagonalen med en vågig söm som passade till det väldigt fyrkantiga täcket.