Stjärnblocken ihopsydda!

Tack vare en heroisk ansträngning från min sida är nu äntligen stjärnblocken från Östersundsgruppens blockbyte ihopsydda! Från början var det 40 stjärnor, men jag la till två egna för att kunna göra 6 x 7 = 42. Inte mindre än 20 personer har bidragit med två block var. Två block fick jag dock ersätta med mina egna eftersom de skilde sig för mycket i passform.

Men annars har det stämt förbluffande bra när jag sytt ihop stjärnorna. Okej, på en del ställen stämmer det kanske mindre bra, men shit the same!

Av alla dessa 42 block finns det endast två som har samma blommiga mittentyg. Och hur placerar jag då dessa block? Naturligtvis bredvid varandra AV EN REN SLUMP!! Hur kan det bli så? Det här täcket kommer därför att heta ”Two alike”.

stjärntäcke

Nu återstår bara tre frågor: Vad ska jag ha för smal ram? Vad ska jag ha för bred ram? Vad ska jag ha för kantband? Panduro here I come!

4 kommentarer till “Stjärnblocken ihopsydda!”

 1. Så snyggt det blev! Jag hade också några som jag bytte ut för att de stämde dåligt, men på det stora hela gick det bra. Lyckades också med konststycket att sätta två likadana bredvid varandra… textil magnetism?

 2. Jag skulle nog antingen köra bara det ljusa tyget i en bred bård runt om, eller ta en tunn grön eller tunn röd bård innan en bred ljus igen. Lite svamligt, men du kanske förstod? 😉
  Och ett ljust tyg till lukkekant.

  Skitsknyggt täcke Kicki! Ska du kvilta det eller skickar du iväg det till Pastellen igen?
  Annars kan man hyra in sig hos Åsa på Österby på hennes longarm och kvilta själv.. 🙂

 3. Jag vill nog ha en mörk bred bård för att hålla ihop det hela. Känns som att stjärnorna faller ”ut ur ramen” annars. Men om jag ska ha en smal kant innanför eller inte har jag inte bestämt. Köpte i dag ett blommigt i vinrött på Panduro till den breda bården. Kanske aningen för romantiskt och traditionellt, men moderna mönster blir helt fel!
  Jag tänkte kvilta detta själv. Har dock inte bestämt om jag kör mellanlägg och baksida eller bara fleecefilt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *