Östersund eller Narnia?

Åh, vad jag önskar att ni finge komma hit nu och se hur vackert det är i Östersund! Det har snöat mer än på många år, så begreppet Vinterstaden har sällan passat in så bra. Men det vi alla pratar om nu är frosten, iskristallerna, som svept in allting här. Lövträden ser helt fantastiska ut när deras fina grenar plötsligt blivit flera centimeter tjocka. Det ovanliga är tydligen att det varit vindstilla så länge – iskristallerna växer till sig hela tiden och ramlar inte av.

Min gamla kollega Lena har gjort ett fint inslag i Mittnytt som ni kan se här. Jag har lånat några bilder så att ni får en vink om hur det ser ut.

Men faktum är att det är som vackrast på kvällen. Då förstärks intrycket av att man befinner sig i ett sagoland eller en film; Narnia, Sagan om ringen, John Bauers målningar… Jag kan inte minnas att jag sett Östersund så här vackert förut!

Här står Lena (Samuelson) själv. Lägg märke till björkkvistarna!

Här är länken till Mittnytt igen: Klicka här!

2 kommentarer till “Östersund eller Narnia?”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *