Necessär av tygrester (scraps)

I januari gjorde jag slag i saken och sydde en necessär som jag länge gått och funderat på: jag ville göra en mer fyrkantig version av de ovala necessärer/beauty bags som jag tidigare sytt (Nicole Mallalieus mönster), och jag ville sy den av överblivna tygrester (scraps), sånt som jag förvarar i mina lapplådor. Så här blev det:

För att det inte skulle bli alltför rörigt höll jag mig till några få färger: rött, vitt, svart och grått. Eftersom några tygbitar innehöll guldmönster använde jag guldtråd till stickningar.

Det här blev en ganska bullig necessär eftersom det är så många sömsmåner på grund av alla småbitar som jag sytt samman. Man kan se det rätt tydligt runt locket och botten:

Å andra sidan blev den rätt stadig och tappar inte form så lätt.

Bilden ovanför visar ”gångjärnet” på baksidan. Där satte jag tygbitarna horisontellt och inte vertikalt.

Här nedan ett par närbilder på hur handtaget sitter i metallringarna:

Det var väldigt roligt att blanda ihop alla dessa olika nyanser och strukturer till en helhet!

Trots att det var fjärde gången jag sydde den här (nu omgjorda) modellen, glömde jag bort hur man egentligen ska sy fodret. Jag använde ett mellanlägg med klister på båda sidor, och strök fast fodret på insidan. Så var det inte tänkt! Fodret ska sys på blixtlåset och sedan vikas över så att man bara ser blixtlåständerna, men det gick inte nu. I stället ser man hela blixtlåset som en svart orm runt insidan. När jag insåg vad jag hade gjort ville jag först bara slänga hela projektet i papperskorgen, men lugnade ned mig. Efter ett tag.

Nu tycker jag inte det gör så mycket att man ser även själva ”blixtlåsbandet” – det ser nästan lite fräckt ut mot det vita och rödblommiga fodret.

Fickorna i locket rymmer mer än i den vanliga modellen eftersom de är djupare.

Här ser vi en annan detalj som jag hoppade över – egentligen ska sömmarna som håller ihop locket och dess kanter, och botten med de högre kanterna (”väggarna”), täckas över med en snedremsa i samma tyg som fodret. Men eftersom det blev så tjocka sömsmåner på grund av alla sömsmåner mellan alla små lappar, kändes det för jobbigt. Det här var något av ett test, och det kan inte vara hela världen om jag hoppade över ett moment! Fast sömnadspolisen kan ju ringa på när som helst …

Jag sicksackade i alla fall kanterna för att det skulle se lite prydligare ut.

Guld och svar är inte fel:

Kommer jag att sy den här versionen igen? Kanske. Men den blev faktiskt större än jag trodde. Och även om det var roligt att sy ihop en massa tygspill, så blev det alltså lite bökigt på grund av alla sömsmåner. Men klart blev det, trots att det ibland mer påminde om en brottningsmatch.

2 thoughts on “Necessär av tygrester (scraps)

 1. Three and a half years later on, I’m still a happy user. The fact that Google Voice is free turns out to be only a secondary part of its attraction — it’s all the issues it does to assist me stay productive that make it a keeper.

  Internet fax services can offer you with ways of maintaining monitor of your information more effortlessly. Have you at any time obtained an important doc, and then lost it or still left it at home? What about all the occasions your fax device was out of ink or paper, or the paper in the machine received jammed, so you weren’t in a position to get the fax at all? You could contact the other individual on the telephone and inquire them to deliver it again, but this squandered time and was a hassle for both you and the other individual. Definitely, there must be a much better way. Internet faxing keeps faxes from not becoming received because of issues with your fax machine. You get a get virtual sms number that you can give out to anybody. They can deliver you faxes utilizing this quantity, and instead than getting them on the fax machine, you get them on-line.

  Can they customize a method to suit your needs? Not all businesses are the same. Your digital phone service needs may vary somewhat, or even greatly, from the supplier’s regular offerings. If that is the situation, inquire what they can do to accommodate your particular needs.

  This amazing technology has many benefits for customers and companies these days. Take a appear at these top advantages and determine if you want to change to VoIP these days!

  Virtual Assistants. A digital assistant is like an administrative assistant. They call themselves ”virtual” simply because they can be anyplace in the nation or globe. One of my digital assistants is in Knoxville, Tennessee. I have an additional one in Missouri. My web individual is in Oregon. You can use digital assistants for various things as they have different specialties.

  VoIP customers appreciate a variety of free contacting features, for which they had been billed additional with traditional phone services. These attributes consist of voicemail, caller ID, contact conferencing, contact waiting, call forwarding, and numerous other people. VoIP users can have their voicemail messages e-mailed to them for easy playback and referencing; with some providers, customers can click on to call contacts straight from Outlook. Moreover, consumers can obtain extra figures (also recognized as digital figures) so out-of-city buddies and family members can dial a local number to reach the VoIP user effortlessly and affordably.

  http://diskusari.com/forum/index.php?action=profile;u=14226

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *