Ny väska sommaren 2012

elefantA

Det här är den andra väskan som jag gör efter eget mönster (samma modell som den förra i Harris tweed). Tyget, som är ganska grovt linne, är skapat av Estrid Ericson, grundare av Svenskt Tenn, och det började tryckas i slutet av 1930-talet.

elefantB

 

På baksidan har jag sytt en ytterficka utan stängning som sluter tätt intill bakstycket. Den är gjord för att man snabbt ska kunna ta fram t ex flygbiljetter, boardingcards, teaterprogram osv. Allt som man vill ha lättillgängligt när man är på språng!

Det påpressbara mellanlägget, som ger väskan stadga, heter Decovil. Det är kraftigare än Vildona (ni synördar vet!) och ger tyget en läderaktig känsla. Väldigt stabilt och bra, men jag klarade inte  av att vända den rätt utan fick be maken om hjälp. Han är starkare…

Vildona och Decovil kommer från samma företag som gör Vliselin, nämligen Freudenberg.

Insidan på ytterfickan fodrad med samma tyg som väskans insida. Kommer från Moda, men det är allt jag vet.

elefantC

Så här ser locket ut när det är uppfällt mot baksidan. Lägg märke till den formen längst ned – är det inte lite elefantöra, typ?

Magnetiskt lås. Första gången som jag använder brons/”vintage”, brukar annars alltid ha silver/kromfärgade metalldelar. Men man måste ju förnya sig, och till elefanttyget kändes det rätt med den här varianten.

elefantD

Naturligtvis vill man matcha så gott det går! Fodral för pappersnäsdukar och ett platt fodral för trosskydd/binda.

elefantE

För att få lite vidd i botten klipper man ut små kilar som sedan sys ihop. Väskans slanka profil är ändå kvar.

elefantF

Min etikett, fickor som rymmer mobil, kam och lite annat. Lägg märke till pennorna som båda kommer från förstklassiga etablissemang: Östersunds-Posten samt hotell Waldorf-Astoria.

elefantG

Rymlig innerficka som stängs med blixtlås. Perfekt för småskrammel som hårdsnoddar, läppstift, värktabletter, liten spegel mm.

Hällor (en på varje sida) håller reda på pennor.

En liten hake fastsydd på en rem som sitter fast i fodret. Perfekt att sätta fast nycklar i, som sedan är lätta att fiska upp utan att man behöver gräva nere på botten.

Älskar de här karbinhakarnas form, men gillar egentligen krom/silverfärgade bäst. Guldfärgade öljetter passar bra här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.