Betonggråa män i 55–årsåldern brukar inte ha något att frukta. Spelet är redan avgjort.

Just nu pågår SM-veckan för fullt här i Östersund. Nu ska det tävlas i squash och styrkelyft, men även mer exotiska grenar som skeleton och X-Trial. Det senare är för övrigt inte ett tv-spel, fast man kan tro det på namnet, utan en tävling där motorcyklar kör över konstgjorda hinder.
Här har man sneglat en del på Pippi Långstrump och hennes inte-nudda-golvet-lek, eftersom det gäller för förarna att sätta ned fötterna minst antal gånger för att knipa förstaplatsen.

Skeleton är en helt vettlös gren, där deltagarna slänger sig på mage på vad som ser ut som en mycket hård liten pulka, för att därefter, med huvudet först, svischa nedför en rodelbana. I kortbane-SM hinner man upp i omkring 80 kilometer i timmen. Detta görs alltså frivilligt! Men, deltagarna har ju hjälm på sig, så det ska säkert gå bra …
Även om arrangörerna av SM-veckan säkert har gjort ett gediget arbete (det vill säga jobbat så att svetten lackat), är det ändå några grenar jag saknar. Nämligen de här:

Utse ny partiordförande för Socialdemokraterna
En blandning av hela havet stormar samt thaiboxning. Kvinnliga deltagare måste gå igenom ett särskilt moment när de passerar den mixade zonen – där står nämligen författaren och kulturelle mångsysslaren Jens Ganman och bedömer vem som har starkast kåtsug i blicken. Hans röst kan bli utslagsgivande, men betonggråa män i 55-60-årsåldern brukar inte ha något att frukta i denna gren. Spelet är avgjort redan innan startsignalen ljuder.

Snöröjning med liten traktor
Deltagarna förses med varsin rejäl plasttraktor från Barnens Hus. Rejäla doningar, inget billigt krafs, men visst är det en utmaning att få parkeringen i Lillänge ren på kortast tid när skopan bara rymmer 5 liter! Ett försvårande moment är att kommunledningen inte släpper iväg de tävlande förrän det fallit minst två decimeter snö.

Vindkraft och vargar
Lagen består av de mest envetna motståndarna till bägge före­teelserna. Kan man på ett smidigt sätt göra sig av med båda? Det är ju egentligen så självklart, vad ska ett län på 49 443 kvadratkilometer (Sveriges tredje största) och 126 330 invånare med fula snurror och vassa tänder till? Vi behöver så väl all yta vi kan få! En sann jamt ska överallt kunna skåda ut i fjärran utan att något stör i horisonten, och därefter kunna släppa sin jakthund lös. Det kan ju finnas en lämmel från i fjol som ännu rör på sig.
I finalen möter motståndarna ett professionellt sammansatt lag med före­språkare från såväl Naturskyddsföreningen som jordbruksdepartementet och Svensk Vindenergi. Den deltagare som fortfarande står på benen när matchen är slut har vunnit ett eget litet kärnkraftverk för familjebruk som ledigt ryms under en carport.

Regionfrågan
Avgörs som traditionell rövkrok. Regionrådet Robert Uitto (S) och hans team ställer upp i hemvävda, grön-vit-blå tävlingsdräkter. Grenen måste dock utgå på grund av ointresse, eftersom laget bara kan tävla med sig självt.

Traditionell pajkastning
LCHF-anhängare, representanter från Viktväktarna, tjänstemän från Livsmedelsverket samt läkare från diverse håll och kanter, kastar gräddstinna bakelser i ansiktet på varandra, samt smörpaket som fått mjukna i rumstemperatur i minst åtta timmar. Enväldig domare är matambassadör Fia Gulliksson, som efteråt kokar ihop en mustig gryta av ammunitionen samt ostar från Skärvången och korv från Änge.

Väl mött på tävlingsarenorna!

3 kommentarer till “Betonggråa män i 55–årsåldern brukar inte ha något att frukta. Spelet är redan avgjort.”

 1. Den sexism som du uppvisar Kicki är nästan chockerande. Begång grå män i 55-årsåldern har ingenting att frukta säger du samtidigt som du själv spyr galla över Jens Ganman för att han själv har skrivit en krönika bygg på samma sätt som din egen.
  Du påstår också att Mats El Kott och andra ger sig på Ann-Sofie pga hon är kvinna och tar också upp exempel på andra som dom skulle kunna ge sig på för att dom är kvinnor.
  De kvinnor du räknar upp är de som har den styrande makten i Östersund. Har det aldrig fallit dig in att det är pga deras position som dom får kritik och ibland plump kritik och att deras kön inte har något alls med saken att göra med den kritik de får mot sig.
  Är det inte så att du själv har placerat dig på en väldigt bekväm nivå i ditt skrivande där du utan argument eller belägg kan vinkla allt ur ett feministiskt könsperspektiv utan att behöva stå för eventuella fel eller eventuell könsmobbing i din text.
  Hur sexistisk är du själv Kicki i jämförelse med t.ex Mats El Kott.
  Fundera på det ett tag!

 2. Förresten. De hot och den internetmobbing som Jens Ganman har utsatts för pga att han råkade vara alltför kritisk mot feminism i sin krönika.
  Är denna mobbing och dessa hot ok bara för att han är man.
  En man som dessutom har vågat konfrontera feminismens tolkningsrätt!
  Är denna mobbing ok bara för att han är man?

  Öp har ju lagt locket på av rädsla för att visa att förknippas med Ganmans krönika.

 3. Kritik från personer som inte törs stå för den med sitt eget namn ger jag inte mycket för. Sen är det alltid intressant att personer utanför ÖP tydligen vet mer om vad som händer där än vad vi som jobbar där vet. Men du kanske har särskilda förmågor?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *