Vägning av blöjor är en briljant idé

Det här årets sista krönika inleds med en ursäkt. Förlåt!
Jag hade fel! Fråga 7 i julaftonens lilla frågesport på den här sidan löd: ”En av följande personer har inte varit julvärd i SVT på julafton. Vem?  1) Ernst Kirchsteiger. x) Arne Weise.
2) Bengt Feldreich.”
Där hade jag tänkt att alternativ 2 skulle vara det rätta, men som flera tävlande påpekat har faktiskt även herr Feldreich varit julvärd! Detta under åren 1959–1971.
Jag var bara 8 år 1971 och har inget som helst minne av vad jag såg på tv då, för att inte tala om åren 1959–1962, då jag ännu icke var född, men det gör ju inte att det som var fel blir rätt. Därför utgår fråga 7 ur tävlingen. Svaren ska vara inne senast tisdag 10 januari. Vinnare och rätta svar publiceras 14 januari, och det är fortfarande en triss i Trisslotter som utgör priset.

Sådär. Nu vänder vi, som man säger, ett blad och ser framåt. Jag har pratat med min familj (dock inte drottningen) och vi lämnar det bakomflutna framför oss, som man så finurligt uttrycker det i filmen ”Lejonkungen”.
För säkerhets skull vill jag tillägga att kungen inte haft någon som helst vetskap varken om den här krönikan eller den förra, och verkligen inte att Bengt Feldreich var julvärd 1959–1971.
Ingen av kungens vänner heller.
Möjligen vet Aje Philipson att det snart kommer att serveras lättklädda kaffeflickor på anrika Brinkeboda i Mörsil, men det är högst osäkert hur det blir med kaffet. Anders Lettström förnekar att han frågat kungen om detta. Ägaren Dragan Bratic vill locka skidturister från Åre med striptease, men kungens stuga ligger som bekant i Storlien, och det är ju två helt vitt skilda orter!

Jag har funderat på att bege mig ut på en landsomfattande förlåt-mig-turné, men jag känner ändå mycket starkt att jag har redaktionens fulla stöd i ryggen, och även valberedningens, så därför ställer jag in turnén. En inställd turné är ju också en turné.
När jag först kom på idén att jag skulle ha en frågetävling på den här sidan, var jag mig själv inte nådig, utan levererade beska besked: ”Oj! Jag är inte klok. Jag är alldeles för yvig, ostrukturerad. Jag har inte en personlighet som passar för att göra en tävling. Jag vet det. Jag känner mig själv väl. Jag ser det som helt otänkbart. Jag har varken kapaciteten politiskt eller socialt. Jag inser min begränsning.”

Nej, politiken ska jag inte satsa på 2012. I stället tänker jag ”gå all in” (oerhört populärt uttryck under 2011) på finansmarknaden. Bankvärlden lockar! Jag satsar allt på ett kort och siktar på att bli bankdirektör.
I dag bor jag i ett litet skithus i Torvalla på ungefär 155 kvadratmeter, men vad är väl det? Så här svarade ju Nordeas styrelseordförande Björn Wahlroos på frågan om varför bankens vd Christian Clausen får en 265 kvadratmeter stor paradvåning: ”Människor behöver faktiskt bo. 250 kvadratmeter låter kanske mycket för en redaktör, men Christian leder faktiskt Europas femte största bank.”
Ja, 265 kvadratmeter låter faktiskt mycket, men det är bara för att jag har fel perspektiv. När jag blivit bankdirektör kommer det att kännas helt rätt med höga bonusar och fantasilöner trots att världsekonomin är på väg att spolas ned i toaletten.
Folk har fått för sig att bankdirektörer och Caremachefer skulle vara någon sorts noblare, ädlare människor som blott har Samhällets Bästa för ögonen, men inget kunde vara mer fel. De är bara simpla roffare i raffigare kläder.
Om ni vänder på perspektivet kommer ni att se att vägning av kisstunga blöjor är en briljant idé! Det är nämligen inte lönsamt att centrifugera blöjorna och sedan sälja urinen som ekologiskt gödsel om inte blöjorna väger minst 3,8 kilo, se.

Kungens vän Anders Lettström förnekar oerhört bestämt att han någon gång, under några som helst omständigheter, skulle ha sett kungen i blöjor. Möjligen böljor. Däremot har han sett kungabarnen i blöjor vid ett flertal tillfällen, men barnen var då mycket små och hade ännu inte pottränats av Silvia.

Därmed lägger vi 2011 års krönikor till handlingarna.
Vill ni, ses vi igen nästa år.

GOTT NYTT 2012!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.