Fjärrvärmen installerad

Äntligen har vi fått fjärrvärme installerat i huset! Vår panna, original från 1986, sjöng verkligen på sista versen. Värmen kom aldrig upp i mer än 19 grader nu när det var så kallt ute, och varmvattnet krånglade.

Vår tvättstuga är sannerligen inte stor, men känns i alla fall något större nu sedan pannan försvann.

Fjärrvärmen är det lilla vita skåpet på väggen längst bort till höger – ovanpå det ska en annan mojäng monteras som sköter ventilation och värmeåtervinning (de två stora rören som hänger ned från taket hör till det). Killen från Autovent (?) kallade det för en ”pingvin” – mycket intressant. Förhoppningsvis blir det klart nästa vecka.

Innan vi köpte det här huset 1998 (hur kan det vara möjligt? Snart tolv år sen!!) funderade vi på att bygga. Tvättstugan i husmodellen vi tittade på var betydligt större än i vårt hus, och man kunde utan problem ställa en strykbräda längs rummets kortsida. Det kan man faktiskt göra nu sedan gamla pannan togs bort!

Fast då måste strykbrädan stå alldeles intill väggen till vänster, och det blir lite krångligt eftersom det nästan alltid hänger tvätt på torkställningen.

Men jag vet att jag inte ska gnälla på tvättstygan – min väninna som bor i England är grymt avundsjuk eftersom ”utility room” inte är något man ska räkna med finns i engelska hus.

Nu sedan pannan är borta får vi plats för lite fler krokar på väggarna och kan t ex hänga upp moppar osv.

Jag vet att jag verkligen är nere på en nördigt låg nivå nu, men så här ser det nu ut under fjärrvärmeanläggningen (där alltså pannan stod förut). En perfekt plats för dammsugare och verktygslåda!

Några (eller alla) kopparrör ska få isolering utvändigt eftersom de blir rejält varma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *