Tror ni mig inte?

”Sanningsrörelsen” kallar sig en löst hopknuten samling människor som låtit höra talas om sig på sista tiden.

Gruppen hävdar att 11 september-attentaten i USA inte alls gick till så som vi trott. Det var inte al-Qaida som styrde flygplanen in i World Trade Center, utan det var den amerikanska regeringen som iscensatte det hela för att berättiga president George W. Bushs krig mot terrorismen.

”Sanningsrörelsen” är med andra ord ett gäng konspirationsteoretiker, och sådana finns det ju många av här i världen. Människor som ”vet” hur saker och ting ”egentligen” har gått till, sådant som ”myndigheterna” av någon anledning vill hemlighålla.

Särskilt lätt är det förstås att konspirera och leverera egna teorier kring sådant som faktiskt aldrig klarats ut, då är ju liksom inte kraven på bevis lika starka.

Men många konspirationsteoretiker kastar sig glatt över de mest självklara sanningar och vägrar acceptera att 2+2 faktiskt är 4 och inte 5. En sund skepsis är inte fel, men går det inte litet väl långt ibland? Är det verkligen rimligt att tro att USA:s regering med berått mod skulle mörda tusentals människor i New York bara för att få kriga mot Saddam Hussein?

Men visst är det lite spännande med konspirationsteorier, det måste jag medge. Framför allt tycker jag det vore roligt att starta några egna och se hur många som hänger på. Vad tror ni om de här?

Anledningen till att Jens Nilsson (S) lämnar kommunstyrelsen och Rådhuset i Östersund är inte för att han ska flytta till Bryssel och bli EU-parlamentariker. Nej, så här förhåller det sig: Storsjöbadets upprustning som landade på 85 miljoner och inte 41, höll i själva verket budgeten, MEN Jens Nilsson tvingade alla att salta räkningarna ordentligt och sedan lade han pengarna i egen ficka! Ingen törs polisanmäla på grund av rädsla för att aldrig mer få göra ett jobb åt kommunen, och poli tikerna törs inte göra några offentliga uttalanden av rädsla för att demokratin ska rasa samman. I stället hittar man på att Jens fått en plats i EU-parlamentet, medan han i själva verket ska jobba som stenograf i Strasbourg.

Storsjöodjuret fångades in redan 1943 av ett fiskarlag från Norderön och grillades över öppen eld, men eftersom man redan då förstod hur viktigt det var för turismen att myten om odjuret levde vidare, tystades det hela ned. Det underlättades av att det var mitt under brinnande världskrig. Forskare har dock aldrig fått se de kompletta odjursarkiven som Jamtli förfogar över, utan dokumentationen om 1943 års fångst förvarades på topphemligt ställe, sedan stoppade Sten Rentzhog in papperen i mikron och strödde därefter smulorna över frukost filen. Sedan avgick han som museichef.

Jämtland blev svenskt 1645 efter slaget vid Brömsebro. Nästa år är det 365 år sedan. Nästa år är det också 224 år sedan Östersund grundades 1786, och 224 plus 365 är 589. 5+8+9 är 22, och 22 är ett ödestal i den urgamla mayaaztek-numerologin. Det här betyder att Östersund kommer att förintas i ett meteoritnedslag år 2032 (2010+22). Endast Torvalla kommer att klara sig.

Nå, vad säger ni? Är det någon som hänger på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *