Fula tygerna – en parad

Här kommer de fula tygerna – i en del fall är de kanske inte fula, men svåra att använda i en quilt eftersom det är så litet av dem, bara en fat quarter (mäter ungefär 55 x 45 cm):

Det här känns som en s k ”panel”, tyg med bitar som man kan klippa ur och använda som man vill. Men vad ska jag göra med denna lilla bit? Det får nog bli baksida på någonting.

Kanske skull vara fint på ett litet pojktäcke, men en fat quarter räcker inte långt!

Det här känns inte ens gulligt, bara larvigt.

Den här gillar jag – men vad gör jag med en enda tygbit?

Ytterligare ett pojktyg. Faller inte mig på läppen. Och motiven gör att det är svårt att foga samman med andra tyger om man skulle vilja ha det till nåt som inte är barnrelaterat.

Återigen – detta kanske är ett fint och tuttenuttigt tyg att ha som gardin i barnkammaren, men vad i all sin dar ska jag ha det till? Prytt med guldglitter.

Ännu svårare!

Fiskar. Suck. De är i alla fall så små att det kanske går att skära upp tyget i mindre bitar.

Ganska kul, en men helt omöjligt att sätta ihop med något annat! Det här får nog bli en påse eller necessär.

Ja, så var det de spygrönmurriga…

Tips tas tacksamt emot!

7 kommentarer till “Fula tygerna – en parad”

 1. Jag förstår ditt bryderi. Allt för många tyger med allt för stora mönster blir ju aldrig särskilt bra i kviltar.
  Men som necessärer då? Eller som shoppingkassar?

  Och var snäll mot de grönmurriga. Min erfarenhet är att det ofta är de där murriga, neutralare tygerna som saknas till kviltar, eftersom de är så tråkiga att köpa.

 2. Ok, du har min fulla förståelse för din tveksamhet inför dessa tyger… och vilken lustig mix av tyger?!

  Om blomsterälvorna ligger orörda allt för länge är det bara att du hör av dig så kan jag förbarma mig över det. Tror nämligen att storasyster här hemma skulle älska det tyget…. 😉

 3. Det som är lite intressant att tänka på när man stöter på lustiga mönster och skruvade prydnadssaker är ju att det faktist, en gång, har varit någon som medvetet suttit och formgett mönstret/saken…

  Även det mest gräsliga har alltså sin skapare som knuggat geniknölarna och skakat igång inspirationen, även om det ibland är svårt att tro?!

 4. Ja, håller med om att det var ganska förskräckliga tyger… Men principen ”If it’s still ugly, you didn’t cut it small enough” är bra. Att skära 4 cm breda remsor och använda i blockhusrutor funkar på det mesta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *