Neeej!

En av mina favoritförfattare, Dominick Dunne, har dött. Jag tror jag har alla hans böcker. ”The two mrs Grenville” från 1985 har jag säkert läst 15 gånger och jag har även miniserien med Ann-Margret i huvudrollen på video. Jag skulle kunna läsa den 15 gånger till och ändå hitta små detaljer som jag tidigare inte lagt märke till.

Han var även en fantastisk skribent i Vanity Fair. Jag har två böcker med några av hans bästa artiklar, bland annat en som handlar om auktionen av hertiginnan av Windsors (Wallis Simpson) smycken som är en stilla nåd att få läsa för att det är så fantastiskt välskrivet.

”Den amerikanske författaren Dominick Dunne har avlidit, 83 år gammal. Dunne hade två parallella karriärer; som romanförfattare och skildrare av uppmärksammade kändisrättegångar i USA, bland annat för tidskriften Vanity Fair.
Dominick Dunne blev själv en internationell celebritet när han bevakade OJ Simpson-rättegången i Los Angeles 1994-95 och skrev flera romaner som byggde på de fall han följde. Med en bakgrund från filmens Hollywood rörde han sig med lätthet i societeten och skrev helst om brott bland ”the rich and famous”.
Han medverkade även i flera tv-serier om famösa brottslingar.
Dunne fick sitt genombrott som författare först i 50-årsåldern, med romanen ”The two Mrs Grenvilles”. Då hade han sadlat om efter att ha varit filmproducent i Hollywood i över 20 år.
Han kom att bli en förkämpe för brottsoffer och deras rättigheter sedan hans 22-åriga dotter Dominique blivit mördad 1982. Offren förblev utgångspunkten i hans kriminalreportage.
Dominick Dunne var far till skådespelaren Griffin Dunne, bror till framlidne författaren John Gregory Dunne som i sin tur var gift med författaren Joan Didion. (TT Spektra)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *