En nybliven mamma mejlade och undrade vad jag tog för att sy ett babytäcke till hennes lille son. Sälja täcken? Moi?! Lätt omtumlad mejlade jag tillbaka ett pris, och hon accepterade.
Så var det då frågan om färg och mönster. Något i blått måste det förstås vara, men mönstret...? Jag bläddrade igenom alla mina kviltböcker och tidningar och hittade till slut den här båten som bygger på trianglar. I tidningen fanns båten bara som ett av flera olika block och ingen beskrivning gavs, utan den fick jag uppfinna själv.
Jag letade igenom tygförrådet och såg ganska snart vilka jag ville välja. Till båtblocken använde jag tyger från Keepsake Quilting, ramen är från Åhléns (tyget förekommer i flera av mina täcken).
Jag är särskilt nöjd med tyget till själva båtkroppen. Smårutigt i glada färger borde passa livets seglatser! Kanten är fållad för hand (puh!) Eftersom den lille pojken heter Albin fick täcket namnet "Albins regatta".

Det här var första gången jag sydde "på uppdrag", och dessutom till för mig okända människor. Men det var jätteroligt! Kan jag tänka mig att sy flera täcken till försäljning? Ja, jag tror det.

Nästa
Tillbaka