Två år tog det för detta täcke att bli klart - jag började sommaren 2002 och gjorde färdigt det i juli 2004. Mönstret heter flying pinwheels och tygerna kommer från Keepsake Quilting Egentligen gillade jag inte något av dem, men underligt nog passade de rätt bra ihop.
Täcket är inte stort nog för en säng, men passar i TV-soffan. Det är det största täcke jag gjort med mellanlägg, och resultatet blev förvånande bra. Kviltat i de raka sömmarna samt viss frihandskviltning (se nedan). Att den yttre ramen är lila beror på att lila ingår i två av tygerna samt att jag hade ett gammalt underlakan som passade bra till bakstycke.

flying pinwheels

Första gången som jag frihandskviltade på maskin utan att följa en uppritad form, ja faktiskt bara andra gången jag frihandskviltade över huvud taget! Övning ger färdighet heter det, och kanske skulle jag ha övat några månader, men... Bilden till vänster visar första kortänden, en sorglig syn. Bilden till höger visar när jag blivit lite varmare i kläderna. Men USCH vad svårt det är!!!


frihandqviltning

Nästa Tillbaka